Vukovar tekstil d.o.o. smješten je u Podunavskoj Slobodnoj Zoni u Vukovaru, gdje djeluje od početka 2003 godine, kada je započeo proizvodnju šivanja i krojenja u suradnji s Benettonom Croatia d.o.o. iz Osijeka.

Tada smo upošljavali 20 osoba sve sa područja Grada Vukovara. Kroz godine marljiva rada i truda u tekstilnoj tvornici 2010 godine dosegli smo broj od 60 zaposlenih. Tad smo radi održanja na tržištu sa mnogim tekstilnim tvornicama prenamijenili proizvodnju u pletenje i šivanje, te uz višestruka ulaganja u obuku zaposlenika, strojeve, dodatne prostore, dosegli smo broj od 136 zaposlenih, iz Vukovarsko srijemske županije – mahom sa područja Grada Vukovara. 

benetton recuperadoDruštvo danas i dalje surađuje sa Benettonom, no i sa drugim renomiranim imenima iz tekstilne proizvodnje. Uz daljnje inovacije prema potrebama razvoja i tržišne konkurencije, okreće se planiranju daljnjih investicija kao i zapošljavanja.

 

PROIZVODNA LINIJA

Trenutno se naša proizvodnja sastoji od pletenja, odnosno transformacije konca u dijelove majice i šivaone gdje se ispleteni dijelovi spajaju u gotovi proizvod.

 

Pletiona

Odjel pletione sastoji se od pletaćeg parka strojeva koji putem programiranih kodova proizvodi sve modele prema posljednjoj modi. Društvo ima formiran programski ured u kojemu programeri stvaraju nove modele za naredne sezone. Odjel pletione upošljava 44 osobe, na odjelu pletione imamo 70 pletaćih strojeva posljednje generacije, koje održavaju hrvatski zaposlenici, koji su nadgledani od talijanskih tehničara koji garantiraju njihovu kvalitetu i proizvodnosti. Rad se provodi tijekom svih 24 sata, 7 dana od 7. 

 
Šivaona

Odjel šivaone popunjen je raznolikim šivaćim strojevima koji ispletene modele spaja u jedinstveni komad prema ranije dogovorenom programu. Na odjelu šivaone imamo otprilike oko 200 šivaćih strojeva (u potpunosti samofinancirane) koje zapošljavaju 85 osoba za osmosatno radno vrijeme.

 

Nakon dvije faze rada koje provodi naše Društvo, roba se isporučuje klijentima gdje se dodatno ispiru, peglaju, tiskaju, vezu, te pakiraju.